20/06-23 Brandalarm på Hattingvej i Horsens

Sydøstjyllands brandvæsen rykket tirsdag eftermiddag ud til Amcor Flexible på Hattingvej i Horsens i forbindelse med en melding om en Automatisk brandalarm.

Hvad er en automatisk brandalarm ?

Et ABA-anlæg (Automatisk Brandalarmanlæg) er et system, der bruges til at opdage og advare om brande i bygninger. Det er en form for brandalarmsystem, der overvåger forskellige områder af en bygning for tegn på brand og giver en alarm, hvis det registrerer en potentiel brand.

Et typisk ABA-anlæg består af følgende komponenter:

  1. Detektorer: Disse enheder er placeret rundt omkring i bygningen og er designet til at registrere forskellige tegn på brand, såsom røg, varme eller flammer. Der findes forskellige typer detektorer, herunder røgdetektorer, varmedetektorer og flamme-detektorer.

  2. Kontrolpanel: Dette er hjernen i ABA-anlægget og modtager signaler fra detektorerne. Kontrolpanelet analyserer disse signaler og afgør, om der er en potentiel brand. Hvis detektorerne registrerer en brand, udsender kontrolpanelet en alarm.

  3. Alarmer: Når kontrolpanelet registrerer en brand, udløser det alarmer, der advare folk i bygningen om den potentielle fare. Dette kan være i form af lydalarmer, såsom sirener eller højlydte højttalere, samt visuelle alarmer, såsom blinkende lys.

  4. Nødudgange og evakueringssystemer: Et ABA-anlæg kan også integreres med nødudgangssystemer og evakueringssystemer, der hjælper med at guide folk sikkert ud af bygningen i tilfælde af en brand.

ABA-anlæg bruges bredt i kommercielle og offentlige bygninger som en vigtig sikkerhedsforanstaltning. De hjælper med at opdage brande tidligt og giver folk mulighed for at evakuere bygningen og kontakte brandvæsenet for at begrænse skaderne og redde liv.