02-11-23 BRAND I LEJLIGHED I HORSENS

BILLEDE/RS-PRASSEFOTOS

Da vi ankom til stedet, kunne vi se, at der kom røg fra stuelejligheden, og at ejendommens fortrappe var fyldt med røg. Beboerne i stuelejligheden var kommet ud, men det var uklart, om der var mennesker i de øvrige lejligheder på de fem etager i ejendommen, fortæller indsatsleder Kristoffer Baungaard fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

Han oplyser, at brandfolkenes første prioritet var at sikre sig, at branden ikke spredte sig til andre lejligheder eller til trappen. Derfor valgte brandvæsenet at bede beboerne om at blive i deres lejligheder, indtil trappen var sikret.

Da vi havde sikret os, at trappen var farbar, fik vi fire personer ud af ejendommen fra de øverste lejligheder. De kunne selv gå ned ad trappen, fortæller Kristoffer Baungaard, der også oplyser, at alle personer blev tilset af sundhedspersonale på stedet, men ingen var umiddelbart kommet noget til.

Det er til gengæld lejligheden, hvor branden opstod. Ifølge indsatslederen er lejligheden ubeboelig på grund af et udbrændt køkken-alrum og røg- og sodskader i resten af lejligheden.

Og derudover er der også sket en mindre røgspredning til andre lejligheder og til elevatorskakten, fortæller han. Anmeldelsen om branden indløb kl 10:20