16-04-24 Børsen brander i København

Tirsdag morgen Klokken 07:36 udbrød der brand på Børsen i København og flere køretøjer fra Beredskab Øst, Hovedstadens beredskab og Beredskab 4K blev tilkaldt til branden.

Det er på nuværende tidspunkt stadig uvist hvad der var oversagen til branden men det kan måske have noget at gøre med renovering af den gamle bygning som der har stået på siden år 2022. Opdatering

Indsatsleder Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab forklarer omfanget af den igangværende indsats til TV2 News:

“Lige nu er vores indsats fortsat at efterslukke den del af bygningen, der brænder og at sikre den del af bygningen, som vi i går reddede med vores indsats Den mest ramte del af Børsen, som står tæt ved Christiansborg, har kun ydermurene tilbage, mens indre strukturer fortsat indeholder glødende materiale, der udgør en vedvarende fare.

Brandfolk arbejder ihærdigt på stedet, hvor de fra flere etager står klar til at bekæmpe ethvert udbrud af ild med deres vandslanger.

Årsagen til branden er stadig ukendt, og det er endnu uklart, hvor mange af bygningens uvurderlige kunstskatte der er blevet ødelagt.

Samtidig er tidshorisonten også blevet flyttet.

Brandmyndighederne forventer, at slukningsarbejdet først vil være afsluttet torsdag morgen. Indtil da fortsætter indsatsen for at minimere skaderne og forsøge at redde, hvad der kan reddes af den historiske bygnings indre og ydre strukturer.

Københavns Politi skriver i en Pressemeddelelse,

Efterforskningen skal forsøge at afdække, hvad der førte til branden på Børsen, men det kan tage en rum tid, før der vil foreligge konklusioner.

”Allerede kort efter brandens udbrud blev der sat gang i efterforskningen, og vi har foreløbig foretaget afhøringer, der er sikret overvågning og udført en lang række efterforsknings skridt. Men der venter selvfølgelig også stadig en del, særligt da vi på nuværende tidspunkt endnu ikke har haft mulighed for at undersøge selve Børsen og foretage de brandtekniske undersøgelser,” siger leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Københavns Politi vil i forbindelse med efterforskningen få assistance til de brandtekniske undersøgelser fra Nationalt Kriminalteknisk Center, NKC. 

”Erfaringsmæssigt kan det tage lang tid at afdække, hvad der er brandårsag i sådanne efterforskninger. Derfor må vi bede om lidt tålmodighed fra befolkningen, mens vi udfører vores arbejde. Heldigvis har vi i dansk politi nogle utrolig dygtige medarbejdere, der er vant til at stå med både omfattende og komplicerede brandefterforskninger, så vi vil gøre alt i vores magt for at komme frem til, hvad der skete,” siger Brian Belling.