19/11-23 Klimademonstration Blokerer Frederiks Alle i Aarhus

OPDATERING – Ifølge Østjyllands Politi døgnrapport En gruppe på omkring 10 personer stillede sig søndag eftermiddag omkring kl. 15.30 midt på vejbanen på Frederiks Allé i Aarhus i forbindelse med en demonstration. 

Østjyllands Politi var hurtigt på stedet, og betjentene dirigerede i første omgang trafikken andre veje, mens demonstranterne fik et påbud om at flytte sig fra vejbanen. 

Efter lidt tid efterkom de fleste af demonstranterne påbuddet, men fire personer nægtede at forlade vejen og blev anholdt på politiloven.

 

 

 

I det centrale Aarhus var der søndag en bemærkelsesværdig samling af klimaaktivister, der demonstrerede for at skærpe opmærksomheden omkring klimaændringerne. Arrangeret af den internationalt anerkendte klimabevægelse Extinction Rebellion, blev begivenheden afholdt med Østjyllands Politi’s overvågning.

 

Demonstrationens Formål og Forløb:

Demonstrationen, som startede kl. 15.30, havde til hensigt at fremhæve den akutte nødvendighed af handling mod klimaændringer. Aktivisterne samlede sig i hjertet af Aarhus langs Frederiks Alle. Deres budskaber og bannere var tydelige og koncentrerede sig om behovet for øjeblikkelige og effektive tiltag for at bekæmpe klimakrisen.

 

Politiets Tilstedeværelse og Trafikpåvirkning:

Østjyllands Politi var til stede for at sikre, at demonstrationen forløb roligt og uden uro. Som følge af demonstrationen blev en del af Frederiks Alle blokeret, hvilket påvirkede trafikken i området.