21/11-23 Ammoniakudslip ved Ørestad Skøjtehal: Bygningen Evakueret

FOTO: Arkivfoto

 

Københavns Politi bekræfter evakuering efter ammoniakudslip i Ørestad Syd

København, 21. november 2023 – Københavns Politi rapporterede tidligt tirsdag morgen om et ammoniakudslip ved Ørestad Skøjtehal i Ørestad Syd.

Hændelsen, som udløste en øjeblikkelig evakuering af bygningen, er under undersøgelse, med politiets tilstedeværelse markeret tydeligt i området.

Tidspunkt og Opdagelse

Klokken 09.05 offentliggjorde Københavns Politi på sociale medier, at de reagerede på en nødsituation ved Ørestad Skøjtehal. Det blev hurtigt konstateret, at et ammoniakudslip var årsagen, hvilket krævede øjeblikkelig handling fra beredskabstjenesterne.

Evakuering og Sikkerhedsforanstaltninger:

Politiet iværksatte straks en fuldstændig evakuering af skøjtehallen for at sikre offentlighedens sikkerhed.

Området omkring skøjtehallen er ligeledes blevet afspærret, og der er iværksat yderligere sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre yderligere risici.

Ingen Tilskadekomne Rapporteret

Indtil videre er der ingen meldinger om tilskadekomne som følge af ammoniakudslippet. Redningspersonale er på stedet for at vurdere situationen og yde nødvendig assistance.

 

Fareområdet begrænset

Københavns Politi oplyste klokken 09.21 at det nu er fastlagt, at fareområdet er begrænset til inde i bygningen.

Alle er ude, og ingen er kommet til skade.

Der er ingen fare for beboere i området – selv om der kan opleves ammoniaklugt, vurderes det som ufarligt.

Bygningen vil være afspærret, mens der ryddes op

 

Kemi udrykning tilkaldt

Hovedstadens Beredskab oplyste klokken 09,57 at de har sendt en kemi-udrykning til ØrestadSkøjtehal. hvor de har indsat mandskab til at standse udslippet.

Der er tale om et mindre spild fra et utæt rør i bygningen, som deres ene kemi-brandstation kan håndtere alene og øvrige udrykningsenheder sendes derfor retur.